Оцена корисника:  5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

Kejmtrejls MladenovacРедакцији Србин.инфо јавио се Петар Николић, шеф месне канцеларије из села Кусадак код Младеновца, ратни ветеран у два рата. Он је изнео застрашујући податак да се већ три вечери узастопно над селом појављују дронови који прскају нешто у ваздуху што је видљиво и голим оком. Одмах након дронова, село надлећу хеликоптери у ниском лету и у потпуном мраку, без икакавог светла, да се не види која обележја имају на себи. Случај је одмах пријављен полицији и Државној безбедности, али држава за сада крије ко и зашто запрашује.

„Три вечери узастопно око 19.05 часова, појављују се дронови уз пратњу неосветљених хеликоптера и запрашују Кусадак. На снимку то запрашивање изгледа као магла и осећа се у устима слатко-метални укус хемије, па је народ много узнемирен. Кажу да је укус као кад се прска пестицидима, а не користи маска. Пријавили смо полициији, узели су изјаве, али не раде ништа по овом питању јер се запрашивање наставило. Контактирали смо људе из Државне безбедности, нико ништра не предузима. Незванично нам је речено да је слична ситуација била у Врању и после запрашивања из ваздуха се одједном појавио ненормално висок број болесних и позитивних на корону.

Петар Николић, је ПВО ратни ветеран, па је врло прецизно могао да објасни шта је видео на небу:

ВИДЕО

 

„Запрашивање се јасно види из ваздуха, дрон лети на неких 800 метара, није мали већ велики и избацује неку као маглу која се шири у страну. Лети путањом север-југ па залама према западу. Одмах после дронова, Кусадак надлећу хеликоптери у ниском лету и неосветљени, да се јако чују, а не виде уопште. Покупили смо узорке са свих површина, сутра ћемо проверити на токсикологији. Иначе, пре годину дана је у селу нагло изгорела и трава и шимшир који је најотпорнија биљка и не гори од сунца. Кусадак није мало село, напротив, а немамо тешку индустрију. Средина је здрава и јако добар водени потенцијал изворишта и отворених вода. Народ користи воду за извора и за пиће јер је наша бунарска пуна каменца. Народ мора да зна шта се дешава, ко нас прска, зашто и чиме?!“.

 

Ставови изнети у емисији или у прилогу нису нужно ставови редакције СРБИН.инфо и ЦЕНТАР или аутора емисије.

Извор:
SRBIN.info

 

 
 
1 децембар 2021