Боримо се за праведну ствар, а то значи да ћемо победити (Протојереј Новопашин)

Боримо се за праведну ствар, а то значи да ћемо победити (Протојереј Новопашин)

Времена су турбулентна. У протеклих годину дана редовно смо слушали о неутралисању једне банде...

„Шуцкори“ (Schutzkorps) – Људске звери које никада није стигла рука правде

„Шуцкори“ (Schutzkorps) – Људске звери које никада није стигла рука правде

Окружни требињски парох Владимир Ј. Поповић допунио епохално дело Владимира Ћоровића о масовном...

Како су Срби изградили 40 цркава у Донбасу

Како су Срби изградили 40 цркава у Донбасу

Доњецк и Луганск не престају да привлаче пажњу светске јавности као два жаришта украјинске...

Трећи светски рат је већ у току, али се води без пуцања и ракета

Трећи светски рат је већ у току, али се води без пуцања и ракета

ПРЕ 38 ГОДИНА НАТО ЈЕ ИЗВЕО СЛИЧНУ ВЕЖБУ ЗА КОЈУ СУ У СССР ПОМИСЛИЛИ ДА МАСКИРА ПРАВИ...

Кусадак код Младеновца запрашују дроновима, мештани уплашени, држава ћути!

Кусадак код Младеновца запрашују дроновима, мештани уплашени, држава ћути!

Редакцији Србин.инфо јавио се Петар Николић, шеф месне канцеларије из села Кусадак код...

Kрволочни „аутокефализам“ атеиста и агностика

Kрволочни „аутокефализам“ атеиста и агностика

Аутокефалност не могу да траже атеисти, агностици, иноверни или отпадници из Мирашеве секте, а...

Смањивањем употребе црквенословенског језика у Богослужењу ми издајемо православље

Смањивањем употребе црквенословенског језика у Богослужењу ми издајемо православље

Једна од метода језичке борбе коју су научници описали је слабљење супарничког језика са њему...

 • Боримо се за праведну ствар, а то значи да ћемо победити (Протојереј Новопашин)

  Боримо се за праведну ствар, а то значи да ћемо победити (Протојереј Новопашин)

  субота, 11 фебруар 2023 17:52
 • „Шуцкори“ (Schutzkorps) – Људске звери које никада није стигла рука правде

  „Шуцкори“ (Schutzkorps) – Људске звери које никада није стигла рука правде

  четвртак, 28 јул 2022 14:43
 • Како су Срби изградили 40 цркава у Донбасу

  Како су Срби изградили 40 цркава у Донбасу

  четвртак, 24 фебруар 2022 14:50
 • Трећи светски рат је већ у току, али се води без пуцања и ракета

  Трећи светски рат је већ у току, али се води без пуцања и ракета

  понедељак, 20 децембар 2021 13:50
 • Кусадак код Младеновца запрашују дроновима, мештани уплашени, држава ћути!

  Кусадак код Младеновца запрашују дроновима, мештани уплашени, држава ћути!

  петак, 26 март 2021 22:16
 • Kрволочни „аутокефализам“ атеиста и агностика

  Kрволочни „аутокефализам“ атеиста и агностика

  уторак, 26 мај 2020 22:25
 • Смањивањем употребе црквенословенског језика у Богослужењу ми издајемо православље

  Смањивањем употребе црквенословенског језика у Богослужењу ми издајемо православље

  уторак, 26 мај 2020 22:04
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Томислав Крсмановић

НА УБРЗАНО КОПЊЕЊЕ ЗДРАВЉА ГРАЂАНА СРБИЈЕ УКАЗАНО ЈЕ ЈОШ ПРЕ ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИЈЕ, МНОГО ПРЕ ЧЕРНОБИЛА И НАТО БОМБИ 1999. године

На скупу  "Последице НАТО агресије на СРЈ".одржаном 22 марта ове године у Институту за међународну политику и привреду у Београду , закључено је да је раст броја оболелих од различитих облика карцинома и сличних обољења у Србији последица НАТО бомбардовања.

 

    Чињенице и званични подаци тврде сасвим супротно - да су обољења и рак епидемијских размера снажно кренули много пре НАТО бомбардовања 1999.и Чернобила.

Доказ: Званичне здравствене статистике

Нико не негира да су НАТО бомбе врло штетне по здравље. Срби су сасвим оправдано огорчени на НАТО због бомбардовања 1999.године. Они имају право да истакну штете и да траже накнаду, да добију подршку да се уклоне радио-активни  материјали, јер је то могуће, да буду обештећени. Нисам никакав НАТО и САД  лобиста нити  адвокат,нити улизица, ја сам објективиста, и патриота, залажем се за објективно процењивање. 

Да је пре 1999.године настало, постепено од 1970-их година, све убрзаније  слабљење здравља исказано све већим стопама морбидитета и морталитета, и канцера и сличних обољења, је широко познато, доказ су здравствене статистике, алармантне извештаје  разних медицинских комора, удружења, НВО, појединаца,  храбрих лекара,  новине. Један детаљ, лист Дневник, Нови Сада од 1985/08/25, године, према коме Комисија Већа савеза синдиката СР Хрватске за заштиту самоуправних права радника упозорава да многи грађани док траже правду обољевају, у толикој мери и интензитету, да то оптерећује здравство и болнице.

Ако пажљиво и прецизно проучите здравље извесног, довољног, иоле репрезентативнијег броја оболелих или преминулих из вашег личног окружења, блиских, сродника, пријатеља, познаника,суседа,открићете визију истинске некрофилије, која је започета пре 1999.године.

Слабљење здравља се убрзава, нарочито од 1970-их година, а све брже и брже из деценију у деценију, са растом синергије узрочника кризе, све до данашњих дана, који су у развоју, као и њихов  интензитет. Са растом кризе 1980-их, са распадом разорног комунистичког експеримента, и Југославије, са ратовим на територији бивше државе, са санкцијама, светским рекордом инфлације, осиромашењем, крахом правне државе и драстичном криминализацијом земље,  раубовањем и тиранијом већине од мањине, али  понајвише неправичном и пљачкашком  транзицијом, расулом здравства, са пратећим страхом, и све интензивнијим стресом- су све снажније деловали ови узрочници надолазеће националне здравствене катастрофе.

У науци важи правило: БОЉЕ ЈЕ НЕ ЗНАТИ НИШТА. НЕГО ДЕЛИМИЧНО.  Испитивање утицаја НАТО  бомби на здравље није само медицински феномен, него захтева интердисциплинаран приступ. Суштина у истраживању је  да се примени научни метод:  а то значи објективност, свеукупност и  континуитет.

Раст бројке морбидитета и морталитета,у Србији, у овом временском периоду, се није кретао по аритметичкој прогресији, него је на делу блага, геометријска прогресија раста обољења. Кад се ради о аритметичкој прогресији броја оболелих, то иде по начелу, из године у годину: 2 па онда 4, па .6, итд. Геометријска прогресија се не одликује сваке године истим повећањем, него по начелу: прва година рачунања 2, друга 4, трећа 16, четврта 16 пута 16, итд.

Тако се стиче утисак раста бројке после 1999.године, то тумачећи искључиво  коинциденцијом са НАТО  бомбама.

Треба установити стопу пораста  ових обољења из године у годину из деценије у деценију, пре 1999.године, например од 1972 године. И упоредити стопу  тренда обољења до 1999.године, са трендом пораста обољења од 1999.године до данас, узимајући у обзир својства статистичке науке, када се ради о геомeтријској прогресији обољења, и узрочника.

Да би се тако установило  да ли постоји, или не,  статистички значајнa  корелација између НАТО бомби 1999.године и раста канцера.

Она не постоји.

Доказ: Званичне здравствене статистике.

У тимове оних који проучавају овај сложен досије, поред лекара и здравствених радника, социолога и политиколога,  политичара и свакојаких радозналаца, и нарочито оних који свесно желе да погрешно процењују паушално уважавајући искључиво њихове парцијaлне интересе, треба укључити објективне научне раднике математичаре и статистичаре.

Верујем да таквих има, али да ли ће они бити изабрани да то учине? Погледајте анкете јавног мнења, налази су понекад наручени.

Свести  националну здравствену катастрофу започету у комунизму, појачавану од 1970-их, кроз 1980 , 1990 , 2000 године и све погоршаванију до данашњих дана, (данас се већина обесправљених осиромашених грађана Србије бори да преживи и сачува своје здравље, што нема  везе са НАТО бомбама), интензивирану и убрзавану под дејством синергије врло бројних и сложених узрочника--на  НАТО бомбардовње  март-јуни 1999.-године, је не само ненаучно, него је крајње неморално.

Не дозволимо да данас стварни виновници здравствене катастрофе од оних дана до данас, обмањују јавност и лекаре. 

Добро је познато да су многи на овај разорни подмукли тренд указивали још пре више деценија, због чега су завршавали у затворима, или у лудницама као параноичари.

Управо као борац за људска права, сам позван да саопштим ИСТИНУ, јер сам се  деценијама на лицу места борио против оних који су рушили здравље нације много пре 1999.године. И дан  данас. Ја сам INSIDER, и АКТЕР, од 1970-их година сам помно видео око себе ужасе, болесне, унесрећене, не само мојих блиских, него већине, пратио раст националне здравствене катастрофе, указивао на њу, написао више књига на тему стања здравља, био жртва злоупотребе медицине и напада на здравље, због тога био прогањан.

Решењем Вишег суда у Београду број 82/10 од 14.12.2012, сам оглашен жртвом злоупотребе медицине због вербалног деликта, у временском периоду од 1972 до дана доношења решења.

Доказ: Решење Вишег суда у Београду број 82/10 од 14.12.2012.

Зато што сам на смишљено уништавање здравља и наталитета нације указивао упорно још средином 1970-их година , сам био по казни смештен у лудницу и проглашен неурачунљивим. Доказ је моја књига  „Казнена психијатрија-ко је овде луд”, издавач  Ведес Београд, 2005.године.

Добар део мога живота, од 1970-их година  до данас је испуњен непрестаним борбама дз сачувам лично  здравље, и мојих блиских , и да привучем пажњу на копњење  здравља грађана Србије. Ја се дан данас борим да преживим и оптужујем исте оне виновнике од пре 1999.године, који из дана у дана насрћу на  моје здравље, што је ТИХО УБИСТВО.

Слично је са већином грађана Србије која убрзано нестаје.

Какве то везе има са НАТО бомбама?.

Докази, Линкови шест томова моје аутобиографске књиге, у којима су приложене  хиљаде документованих званичних , и других, доказа о нарастајућој здравственој катастрофи, много пре 1999.године: :

Сага о .. ићима Toм 1, ВИСКИ, ВОТКА, Шљивовица  1940-1953.

Сага о ...ићима, Toм 2, БЕОГРАДСКА КОШАВА, 1953-1965.

Сага о ... ићима Toм 3, РОМАН О БРИСЕЛУ 1965-1978.

Сага о ... ићима Toм 4, ЗАВЕРА ЈУГОСЛАВИЈЕ ПРОТИВ ЈУГОСЛАВИЈЕ, 1979-1992.године.

Сага о ...ићима Toм 5, PUZZLE-ИСЦЕЉЕЊЕ ДУША БАЛКАНСКИХ НАРОДА, 1993-2004.године. 

Сага о .... ићима  Том 6 , ПИЈАНАЦ КРИВЕ ДРИНЕ,Очекујући светлост са неких далеких звезда, 2005-2017. године.

У Србији се ствара врло мучна атмосфера и шири паничан страх, из различитих извора из земље и споља, умножавају се тврдње да је тло у бившој СР Југославији због бомбардовања са осиромашеним уранијумом  трајно загађено отровним материјама следећих хиљаду година, Тврде да ће наредне генерације које живе на бомбардованом тлу, патити од канцерогених обољења, леукемије, да ће бити повећан број спонтаних побачаја и деформитета новорођенчади Према овим изворима више токсичног радио-активног материјала је бачено на Србију него ли на Хирошиму.

Бесмислица је тврдити да бачене НАТО бомбе садрже уранијум који ће деловати хиљаду година, јер они који су бацали те бомбе су рационални, нико живи не зна шта ће се овде дешавати, ни кроз сто година, а камоли кроз хиљаду година ,ко ће овде бити тада. Према изјави А. Вучића и других државника, у Србију долазе све више странци, ничу на сваком кораку хотели, долазе i светски моћници, и  Американци, њих ће бити све више. Нова Америчка амбасада је саграђена у најбомбардованијем делу Београда, у блиској  ваздушној дистанци са брдом Стражевица, најбомбардованијм делом Београда, Полицијском академијом, Болницом  Драгиша Мишовић.

На Косово је бачено далеко више НАТО бомби него ли на Србију?

Не дозвољавамо да данас стварни  виновници здравствене катастрофе  обмањују јавност и лекаре. То је крајње аморално и увреда свих нас који смо се борили, то је понижавање целе нације, енормног броја оболелих, такорећи у Србији је мало породица у којој нема или није било оболелих од канцера и других болести  joш пре 1999.године.

То је лешинарска трговина са мртвим душама и гробовима .Србија облепљена читуљама, нестаје, смањује се из године у годину одавно, пре 1999.године... 

Чињенице желе да  кривотворе виновници, да прикрију своју одговорност пред успаниченим народом Србије. И да кривицу са себе пребаце на друге. Зна се који су узроци катаклизме националног здравља, ко их је произвео, како и зашто, и ко је обеспомоћио народ да тако сачува STATUS QUO, ко и како  се ућарио  транзицијом. Руиниран и обеспомоћен народ се не може супротставити енормним богаташима: ДА МОГУ БЕЗ ОТПОРА ПРИВАТИЗОВАТИ ЗА БАГАТЕЛУ, ДА ПЉАЧКАЈУ  НЕМОЋНЕ ГРАЂАНЕ, ДА СПРЕЧЕ ОНЕ КОЈИ  ИХ МОГУ ТУЖИТИ  ЗА НЕДЕЛА, ДА ОНЕМОГУЋЕ РЕСТИТУЦИЈУ, РЕХАБИЛИТАЦИЈУ, ЛУСТРАЦИЈУ, ДА СПРЕЧЕ СНАЖАН ОТПОР. ДА САЧУВАЈУ ЗАУВЕК status quo.

Њима одговара обеспомоћен народ да од Србије заувек  направе слепо црево Европе, царство корупције и пљачкашке некрофилије.

Оно што је најтрагичније је порука коју овако шаљу остарелом и обесхрабреном народу Србије: још хиљаду година ћете обољевати и умирати као заморчићи, рађаћете децу без очију, синови ће вам бити стерилни и импотентни. Тајкуни нам прете. На делу је сејање дефетизма, застрашивање, убијање наде. Да прихвате јарам заувек.

Значи, тајкуни имају намеру да наставе геноцидна дејства започета већ неколико деценија уназад, да тако пљачкаши заувек упропашћавају ову јадну земљу и да њен народ збришу.

То би био реквијем за Србију и Србе. 

Спречимо оне који муте, у мутном се лови. Њих не интересује судбина милиона него њихове `` фирмице``, и да им се нико не може   супротставити.

 Још нешто најтрагичније. Гео-окружење жели да Србима преко потплаћених или незналица у Србији, преко ``мудрих научника и њихових лешинарских скупова``, подметне кукавичје јаје вечите заваде са моћнима, и анти семитизма. Да   тако Србе заувек изолује и осами. да их ОТПИШЕ и ДЕФИНИТИВНО И БЕСПОВРАТНО БАЦИ У КОРПУ ЗА ОТПАТКЕ.

 А они им се улизују.

Та пропаст се може избећи засигурно, али не гурањем прста у очи свемоћнима, него мудром и учтивом дипломатијом. Кога је митити није га  љутити.

Како их придобити да нас спасу?

Будући да се зна да је Америка најјача сила на планети, и да ће таква бити и у будућности ( наивни су они који мисле да је Америка  у нокдауну), према њој се треба понашати дипломатски и са тактом, не гурати прст у очи. Велики и богати Јапан,  који је претрпео ужасне последице по здравље од атомских бомби, се одувек према Америци односио са дужним  поштовањем и уважавањем, са рафинираном дипломатском учтивошћу. Време је показало да је то било најмудрије решење. Мржња се мржњом не гаси, него повећава.

Нажалост, снаге злобе и  мржње према Србима, у свету, и унутар Србије, нарочито у блиском гео-окружењу, гурају озлојеђену и силовану изнурену и разједињену Србију у супротном смеру, у настављање конфронтација, уместо мудре дипломатије.

 Да тако Србе опет осаме у следећим годинама, или деценијама? Као што су по савету Ватиканских концила католичким бискупима на Балкану, учинили са Слободаном Милошевићем и СКЈ 1980-их и 1990-их година, да би се лако отцепили.

Данас се води одлучна борба да се свет сврста у два табора: ПОБЕДНИЦИ и ОНИ КОЈИ ТО НИСУ. Србији  је место у Победницима.  А њу смушену и озлојеђену, злобници и мрзитељи,  гурају против Победника, а да се они улижу и себе извуку из блата Губитника.

На нашој страни су не само правичност  и правда, него и ИСТИНА и АРГУМЕНТИ. Тако је увек било кроз историју, тако ће и бити ,ИСТИНА НА КРАЈУ ИЗАЂЕ НА ВИДЕЛО. И са нашим Косовом.

Има симптома да се на планети нешто колосално кува . Доналд Трамп, је у праву када каже `` Срби су наши пријатељи``.  Натанијаху: ``Срби и Јевреји су пријатељи од Римског доба``.

`` Нашу судбину не одређују поступци других, него више како на те поступке реагујемо``-др. Мери Руварт. Лепа реч и гвоздена врата отвара.

Ако будемо дипломатични  и разумни, неће бити условљавања Русијом и Косовом. Биће како нама одговара. Изгледа да долази маколико стидљиво,  час освешћења,  да се наш народ спашава.

Ми ову шансу треба да искористимо, потребна је велика мудрост.Узмимо своју судбину у своје руке. Будимо разумни и љубазни.

Просветимо народ, ако мрзитељске емоције уступе место разуму, и подршци кроз можда учтиво и дискретно, исказано придруживање Победницима, не заносимо се,  и Русија и Кина, Иран, Сирија, Венецуела, сви они из потаје, видљиво или дискретно, заговарају мудру дипломатију помирења и сарадње, учтиве дипломатије, (а нас изнурене неки злобници гурају да будемо `` Срби храбри момци, пркосни и поносни``) - нећемо бити губитници ни понижени, поражени. Него ће Србија тако узимајући своју судбину  у своје руке, себи обезбедити БУДУЋНОСТ, ПРОСПЕР ИТЕТ, СЛАВУ И ПОНОС, и место Србије које јој припада међу народима и државама планете.

Нашом мудром политиком могу бити И ВУЦИ СИТИ  И ОВЦЕ НА БРОЈУ. И ТОРОВИ, и БРОЈ  СТАНОВНИКА  и ДЕМОГРАФИЈА, И КОСОВО, и ОДНОС СА БРАТСКОМ РУСИЈОМ. Са Русијом остајемо блиски, не дамо Косово.

Ако кормило Србије не узму у руке прагматични експерти, Србија ће опет у годинама и деценијама које наилазе ``разгневити Богове`` и бити постварена  у непријатеља, жртвеног јарца, страшило, у учионицу за подучавање незрелих народа, сатанизован народ без будућности, претваран у свеопштег кривца-жртвеног јарца `` Срби јаки момци``.

А на срећу енормних транзиционих богаташа, геноцидних некрофила и злурадих злобника из гео-окружења.

Нова незамислива СРПСКА ТРАГЕДИЈА.

Ми ову шансу треба да искористимо, потребна је велика мудрост. БИТИ ИЛИ НЕ БИТИ!

 

Предлози:

I

Оформити КОМИСИЈУ ЕКСПЕРАТА састављену од представника из Србије, Америке, Русије, ОУН и Светске здравствене организације, поред лекара и здравствених радника, социолога и политиколога,  политичара, треба укључити научне раднике математичаре и статистичаре. Ова Комисијаби би требала:

1.Проучити тренд раста инкриминисанх обољења од 1972 до данас, установити да ли постоји статистички значајна корелација између раста обољења до 1999.године у поређењу са оним од 1999.године до данас

2. установити токсичност бачених бомби.

3.у међувремену се учтиво обратити САД  и мећународној заједници да помогну Србији  да прецизно лоцира и уклони бачени уранијум и радио-активни отпад, и да виновник испоручи разумну накнаду штете.

4. Спровести научно  истраживање да се окткрију узроци националне здравствене катаклизме, и препишу МЕРЕ.

II

Изаћи пред Америку и  Русију и рећи им: ГОСПОДО, НАШ НАР ОД НЕСТАЈЕ, РЕЦИТЕ НАМ ШТА ДА СРБИЈА УЧИНИ ДА  ЊЕН НАРОД  НЕ БУДЕ  ЗБРИСАН?

29 март 2023