Kusadak kod Mladenovca zaprašuju dronovima, meštani uplašeni, država ćuti!

Kusadak kod Mladenovca zaprašuju dronovima, meštani uplašeni, država ćuti!

Redakciji Srbin.info javio se Petar Nikolić, šef mesne kancelarije iz sela Kusadak kod...

Krvoločni „autokefalizam“ ateista i agnostika

Krvoločni „autokefalizam“ ateista i agnostika

Autokefalnost ne mogu da traže ateisti, agnostici, inoverni ili otpadnici iz Miraševe...

Smanjivanjem upotrebe crkvenoslovenskog jezika u Bogosluženju mi izdajemo pravoslavlje

Smanjivanjem upotrebe crkvenoslovenskog jezika u Bogosluženju mi izdajemo pravoslavlje

Jedna od metoda jezičke borbe koju su naučnici opisali je slabljenje suparničkog jezika sa...

KALENDAR STARI, KALENDAR NOVI

KALENDAR STARI, KALENDAR NOVI

  Već ranije sam pisao o činjenici da ćemo po Julijanskom kalendaru Božić...

Sukob Masona i Jezuita oko prevlasti u Srbiji

Sukob Masona i Jezuita oko prevlasti u Srbiji

Sukob masona i jezuita oko prevlasti u Srbiji Ko su glavni igrači u Srbiji? Ko pomera...

12 godina robije zbog knjige o Golom otoku!

12 godina robije zbog knjige o Golom otoku!

Lazar Brajović Stanaj, najugledniji bankar u posleratnoj Crnoj Gori, prvi put je poslat na...

Aleksandar Karađorđević – mason koji je uništio srpstvo!

Aleksandar Karađorđević – mason koji je uništio srpstvo!

Po mnogim istoričarima, najkobniji događaj po srpski narod zbio se 1918. godine. Čuveni...

 • Kusadak kod Mladenovca zaprašuju dronovima, meštani uplašeni, država ćuti!

  Kusadak kod Mladenovca zaprašuju dronovima, meštani uplašeni, država ćuti!

  petak, 26 mart 2021 22:16
 • Krvoločni „autokefalizam“ ateista i agnostika

  Krvoločni „autokefalizam“ ateista i agnostika

  utorak, 26 maj 2020 22:25
 • Smanjivanjem upotrebe crkvenoslovenskog jezika u Bogosluženju mi izdajemo pravoslavlje

  Smanjivanjem upotrebe crkvenoslovenskog jezika u Bogosluženju mi izdajemo pravoslavlje

  utorak, 26 maj 2020 22:04
 • KALENDAR STARI, KALENDAR NOVI

  KALENDAR STARI, KALENDAR NOVI

  utorak, 31 decembar 2019 15:40
 • Sukob Masona i Jezuita oko prevlasti u Srbiji

  Sukob Masona i Jezuita oko prevlasti u Srbiji

  utorak, 17 decembar 2019 09:10
 • 12 godina robije zbog knjige o Golom otoku!

  12 godina robije zbog knjige o Golom otoku!

  utorak, 17 decembar 2019 08:07
 • Aleksandar Karađorđević – mason koji je uništio srpstvo!

  Aleksandar Karađorđević – mason koji je uništio srpstvo!

  utorak, 17 decembar 2019 07:38
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Бојкот шиптарских избора
Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije "Otadžbina" poziva Srbe sa KiM da bojkotuju separatističke izbore. U saopštenju ovog pokreta Srba sa Kosmeta se dalje kaže:
 
„Predstojeći parlamentarni separatistički izbori u organizaciji samoproglašene republike Kosovo na kojima se pojavljuje šest srpskih lista pokazuju katastrofalnu nacionalnu politiku diktatorskog režima Aleksandra Vučića u južnoj srpskoj pokrajini.
 
Pravo je čudo da vlast u Beogradu, koja se hvali podrškom više od 80% Srba ostvarenim na izborima u južnoj srpskoj pokrajini, ne uspeva da na praktičan način uredi politički život Srba na Kosovu i Metohiji.
 
Premijer i u isto vreme predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić doslovce kaže da je samo njegova «Srpska lista» patriotska dok su ostalih pet izdajničke. To zvuči dosta neobično znajući da je upravo «Srpska lista» sa njenim tvorcem Aleksandrom Vučićem potpisala Briselski sporazum koji je najveći akt nacionalne izdaje potpisan ikad u istoriji srpskog naroda. Ako je «Srpska lista» patriotska kakve li su tek izdajničke?
 
Vlast u Beogradu je tokom svoje petogodišnje vladavine u pregovorima sa Prištinom bila izuzetno kooperativna i sve što je Priština zahtevala ona im je prepustila. To čak priznaje i srpski premijer. Glavni adut aktuelne vlasti u Beogradu Zajednica srpskih opština nije ni na pomolu da se formira, a ono što Priština nudi Beogradu ima status društva za puštanje gramofonskih ploča kako, opet, priznaje još uvek aktuelni predsednik Vlade Srbije.
 
Bez obzira na poražavajuću nacionalnu politiku koju je režim Aleksandra Vučića vodio na Kosovu i Metohiji zvaničnom Beogradu ne pada na pamet da predstojeće parlamentarne izbore bojkotuje. Ovo tim pre jer bi to značilo gubitak podrške Aleksandru Vučiću od strane Evropske unije što bi u praksi značilo njegov silazak sa vlasti jer više ne bi mogao da manipuliše i krade na izborima.
Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije podseća građane Srbije da su tokom dvanaestogodišnje vladavine Slobodana Miloševića Albanci bojkotovali sve izbore.
 
I lokalne, i parlamentarne, i predsedničke koje je Skupština Srbije raspisivala. Oni politički nisu delovali samostalno već po instrukcijama zemalja Zapada, promotera stvaranja još jedne albanske države na Balkanu. Zapad je imao takav stav jer je to put za stvaranje nezavisne države Kosovo. Ako je to tako, a jeste, zašto bi Srbi učestvovali na tim izborima koje u suštini znače legalizaciju i legitimizaciju separatističke paradržavne tvorevine kreirane na teritoriji Republike Srbije. Iz to razloga i Briselu i Vašingtonu je stalo da Srbi budu deo izbornog političkog procesa.
 
Režim Aleksandra Vučića kaže da Srbi treba da učestvuju na izborima jer će tako sprečiti stvaranje vojske Kosova. To je gola laž, jer je predsednik samoproglašene republike Kosovo Hašim Tači, uzgred budi rečeno, izabran glasovima «Srpske liste» već spremio zakon koji treba da odbrambenim snagama Kosova da sve atribute koje treba da ima vojska Kosova, samo se neće tako zvati. Zato nikakvi srpski poslanici, ako to Zapad želi, ne mogu sprečiti stvaranje albanskih vojnih formacija na Kosovu i Metohiji. Jedini način da se zaustavi formiranje vojske Kosova jeste insistiranje Srbije na doslednom ispunjavanju Kumanovskog sporazuma u kojem se kaže da se do hiljadu srpskih policajaca i vojnika vrati na Kosovo i Metohiju. Na našu nesreću predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić nema političke hrabrosti da zatraži da se u potpunosti realizuje Kumanovski sporazum.
 
Neki ministri u Vladi Aleksandra Vučića pozivaju Srbe koji su zaposleni u preostalim insitucijama Srbije na Kosovu i Metohiji, a to su zdravstvo i prosveta, da glasaju za tzv. Vučićevu «Srpsku listu». Razlog koji navode jeste da ih Srbija finansira. Jako ružno jer su te institucije još od 1912. godine pod jurisdikcijom prvo Kraljevine a onda Republike Srbije. Čak i pre toga dok su Kosovo i Metohija i Makedonija bili u sastavu turske imperije Kraljevina Srbija je finansirala osnovne i srednje škole u tzv. Staroj Srbiji. Nažalost, to Vučićev režim ne zna. Pa je tako u Skoplju još 1900. godine osnovana Srpska gimnazija u kojoj je recimo profesor srpskog jezika bio proslavljeni srpski pisac Petar Kočić. Na stranu što zaposleni u zdravstu i prosveti obavljaju istu delastnost kao i njihove kolege u ostatku Srbije, jer ovi u prosveti obrazuju đake i studente a lekari leče pacijente.
 
Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije «Otadžbina» poziva sve Srbe sa KiM da bojkotuju separatističke izbore koje organizuje Priština. To je jedini način da budemo dostojni potomci onog naroda koji se pre više od 600 godina borio za slobodu na Kosovu polju pod vodstvom velikog kneza Lazara Hrebeljanovića. Aleksandra Vučića za Kosovo i Metohiju ništa ne vezuje, ni poreklo, ni vera, ni nacija. Kada je u pitanju religija on je ateista, a prihvatajući ideologiju Vebera on je zaboravio na naciju jer je postao protestant i globalista.
 
PS
 
Danas u Briselu, kako javljaju svi mediji u Srbiji, naročito oni državni i pisani i elektronski, Federika Mogerin treba da se sastane sa čelnicima šest država zapadnog Balkana. U tih šest država se ubraja i samoproglašena republika Kosovo. Mediji u Srbiji, počev od Radio-televizije Beograd, već pripremaju javno mnjenje da je Kosovo posebna država jer u nabrajanju nema nikakve ograde da ona to nije. A znamo da su skoro svi mediji pod direktnom kontrolom Aleksandra Vučića.“
 
Kosovska Mitrovica
24.05.2017. godine Informativna služba
Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije
„Otadžbina“
Календар за 2019.
www.skostic.com
 
 
 
 
9 maj 2021