Borimo se za pravednu stvar, a to znači da ćemo pobediti (Protojerej Novopašin)

Borimo se za pravednu stvar, a to znači da ćemo pobediti (Protojerej Novopašin)

Vremena su turbulentna. U proteklih godinu dana redovno smo slušali o neutralisanju jedne...

„Šuckori“ (Schutzkorps) – Ljudske zveri koje nikada nije stigla ruka pravde

„Šuckori“ (Schutzkorps) – Ljudske zveri koje nikada nije stigla ruka pravde

Okružni trebinjski paroh Vladimir J. Popović dopunio epohalno delo Vladimira Ćorovića o...

Kako su Srbi izgradili 40 crkava u Donbasu

Kako su Srbi izgradili 40 crkava u Donbasu

Donjeck i Lugansk ne prestaju da privlače pažnju svetske javnosti kao dva žarišta ukrajinske...

Treći svetski rat je već u toku, ali se vodi bez pucanja i raketa

Treći svetski rat je već u toku, ali se vodi bez pucanja i raketa

PRE 38 GODINA NATO JE IZVEO SLIČNU VEŽBU ZA KOJU SU U SSSR POMISLILI DA MASKIRA PRAVI...

Kusadak kod Mladenovca zaprašuju dronovima, meštani uplašeni, država ćuti!

Kusadak kod Mladenovca zaprašuju dronovima, meštani uplašeni, država ćuti!

Redakciji Srbin.info javio se Petar Nikolić, šef mesne kancelarije iz sela Kusadak kod...

Krvoločni „autokefalizam“ ateista i agnostika

Krvoločni „autokefalizam“ ateista i agnostika

Autokefalnost ne mogu da traže ateisti, agnostici, inoverni ili otpadnici iz Miraševe...

Smanjivanjem upotrebe crkvenoslovenskog jezika u Bogosluženju mi izdajemo pravoslavlje

Smanjivanjem upotrebe crkvenoslovenskog jezika u Bogosluženju mi izdajemo pravoslavlje

Jedna od metoda jezičke borbe koju su naučnici opisali je slabljenje suparničkog jezika sa...

 • Borimo se za pravednu stvar, a to znači da ćemo pobediti (Protojerej Novopašin)

  Borimo se za pravednu stvar, a to znači da ćemo pobediti (Protojerej Novopašin)

  subota, 11 februar 2023 17:52
 • „Šuckori“ (Schutzkorps) – Ljudske zveri koje nikada nije stigla ruka pravde

  „Šuckori“ (Schutzkorps) – Ljudske zveri koje nikada nije stigla ruka pravde

  četvrtak, 28 jul 2022 14:43
 • Kako su Srbi izgradili 40 crkava u Donbasu

  Kako su Srbi izgradili 40 crkava u Donbasu

  četvrtak, 24 februar 2022 14:50
 • Treći svetski rat je već u toku, ali se vodi bez pucanja i raketa

  Treći svetski rat je već u toku, ali se vodi bez pucanja i raketa

  ponedeljak, 20 decembar 2021 13:50
 • Kusadak kod Mladenovca zaprašuju dronovima, meštani uplašeni, država ćuti!

  Kusadak kod Mladenovca zaprašuju dronovima, meštani uplašeni, država ćuti!

  petak, 26 mart 2021 22:16
 • Krvoločni „autokefalizam“ ateista i agnostika

  Krvoločni „autokefalizam“ ateista i agnostika

  utorak, 26 maj 2020 22:25
 • Smanjivanjem upotrebe crkvenoslovenskog jezika u Bogosluženju mi izdajemo pravoslavlje

  Smanjivanjem upotrebe crkvenoslovenskog jezika u Bogosluženju mi izdajemo pravoslavlje

  utorak, 26 maj 2020 22:04
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Томислав Крсмановић

NA UBRZANO KOPNJENJE ZDRAVLJA GRAĐANA SRBIJE UKAZANO JE JOŠ PRE ČETIRI DECENIJE, MNOGO PRE ČERNOBILA I NATO BOMBI 1999. godine

 
Na skupu  "Posledice NATO agresije na SRJ".održanom 22 marta ove godine u Institutu za međunarodnu politiku i privredu u Beogradu , zaključeno je da je rast broja obolelih od različitih oblika karcinoma i sličnih oboljenja u Srbiji posledica NATO bombardovanja.
 
    Činjenice i zvanični podaci tvrde sasvim suprotno - da su oboljenja i rak epidemijskih razmera snažno krenuli mnogo pre NATO bombardovanja 1999.i Černobila.
 
Dokaz: Zvanične zdravstvene statistike
Niko ne negira da su NATO bombe vrlo štetne po zdravlje. Srbi su sasvim opravdano ogorčeni na NATO zbog bombardovanja 1999.godine. Oni imaju pravo da istaknu štete i da traže naknadu, da dobiju podršku da se uklone radio-aktivni  materijali, jer je to moguće, da budu obeštećeni. Nisam nikakav NATO i SAD  lobista niti  advokat,niti ulizica, ja sam objektivista, i patriota, zalažem se za objektivno procenjivanje.
 
Da je pre 1999.godine nastalo, postepeno od 1970-ih godina, sve ubrzanije  slabljenje zdravlja iskazano sve većim stopama morbiditeta i mortaliteta, i kancera i sličnih oboljenja, je široko poznato, dokaz su zdravstvene statistike, alarmantne izveštaje  raznih medicinskih komora, udruženja, NVO, pojedinaca,  hrabrih lekara,  novine. Jedan detalj, list Dnevnik, Novi Sada od 1985/08/25, godine, prema kome Komisija Veća saveza sindikata SR Hrvatske za zaštitu samoupravnih prava radnika upozorava da mnogi građani dok traže pravdu oboljevaju, u tolikoj meri i intenzitetu, da to opterećuje zdravstvo i bolnice.
 
Ako pažljivo i precizno proučite zdravlje izvesnog, dovoljnog, iole reprezentativnijeg broja obolelih ili preminulih iz vašeg ličnog okruženja, bliskih, srodnika, prijatelja, poznanika,suseda,otkrićete viziju istinske nekrofilije, koja je započeta pre 1999.godine.
 
Slabljenje zdravlja se ubrzava, naročito od 1970-ih godina, a sve brže i brže iz deceniju u deceniju, sa rastom sinergije uzročnika krize, sve do današnjih dana, koji su u razvoju, kao i njihov  intenzitet. Sa rastom krize 1980-ih, sa raspadom razornog komunističkog eksperimenta, i Jugoslavije, sa ratovim na teritoriji bivše države, sa sankcijama, svetskim rekordom inflacije, osiromašenjem, krahom pravne države i drastičnom kriminalizacijom zemlje,  raubovanjem i tiranijom većine od manjine, ali  ponajviše nepravičnom i pljačkaškom  tranzicijom, rasulom zdravstva, sa pratećim strahom, i sve intenzivnijim stresom- su sve snažnije delovali ovi uzročnici nadolazeće nacionalne zdravstvene katastrofe.
 
U nauci važi pravilo: BOLJE JE NE ZNATI NIŠTA. NEGO DELIMIČNO.  Ispitivanje uticaja NATO  bombi na zdravlje nije samo medicinski fenomen, nego zahteva interdisciplinaran pristup. Suština u istraživanju je  da se primeni naučni metod:  a to znači objektivnost, sveukupnost i  kontinuitet.
 
Rast brojke morbiditeta i mortaliteta,u Srbiji, u ovom vremenskom periodu, se nije kretao po aritmetičkoj progresiji, nego je na delu blaga, geometrijska progresija rasta oboljenja. Kad se radi o aritmetičkoj progresiji broja obolelih, to ide po načelu, iz godine u godinu: 2 pa onda 4, pa .6, itd. Geometrijska progresija se ne odlikuje svake godine istim povećanjem, nego po načelu: prva godina računanja 2, druga 4, treća 16, četvrta 16 puta 16, itd.
 
Tako se stiče utisak rasta brojke posle 1999.godine, to tumačeći isključivo  koincidencijom sa NATO  bombama.
 
Treba ustanoviti stopu porasta  ovih oboljenja iz godine u godinu iz decenije u deceniju, pre 1999.godine, naprimer od 1972 godine. I uporediti stopu  trenda oboljenja do 1999.godine, sa trendom porasta oboljenja od 1999.godine do danas, uzimajući u obzir svojstva statističke nauke, kada se radi o geometrijskoj progresiji oboljenja, i uzročnika.
 
Da bi se tako ustanovilo  da li postoji, ili ne,  statistički značajna  korelacija između NATO bombi 1999.godine i rasta kancera.
 
Ona ne postoji.
 
Dokaz: Zvanične zdravstvene statistike.
 
U timove onih koji proučavaju ovaj složen dosije, pored lekara i zdravstvenih radnika, sociologa i politikologa,  političara i svakojakih radoznalaca, i naročito onih koji svesno žele da pogrešno procenjuju paušalno uvažavajući isključivo njihove parcijalne interese, treba uključiti objektivne naučne radnike matematičare i statističare.
 
Verujem da takvih ima, ali da li će oni biti izabrani da to učine? Pogledajte ankete javnog mnenja, nalazi su ponekad naručeni.
 
Svesti  nacionalnu zdravstvenu katastrofu započetu u komunizmu, pojačavanu od 1970-ih, kroz 1980 , 1990 , 2000 godine i sve pogoršavaniju do današnjih dana, (danas se većina obespravljenih osiromašenih građana Srbije bori da preživi i sačuva svoje zdravlje, što nema  veze sa NATO bombama), intenziviranu i ubrzavanu pod dejstvom sinergije vrlo brojnih i složenih uzročnika--na  NATO bombardovnje  mart-juni 1999.-godine, je ne samo nenaučno, nego je krajnje nemoralno.
 
Ne dozvolimo da danas stvarni vinovnici zdravstvene katastrofe od onih dana do danas, obmanjuju javnost i lekare.
 
Dobro je poznato da su mnogi na ovaj razorni podmukli trend ukazivali još pre više decenija, zbog čega su završavali u zatvorima, ili u ludnicama kao paranoičari.
 
Upravo kao borac za ljudska prava, sam pozvan da saopštim ISTINU, jer sam se  decenijama na licu mesta borio protiv onih koji su rušili zdravlje nacije mnogo pre 1999.godine. I dan  danas. Ja sam INSIDER, i AKTER, od 1970-ih godina sam pomno video oko sebe užase, bolesne, unesrećene, ne samo mojih bliskih, nego većine, pratio rast nacionalne zdravstvene katastrofe, ukazivao na nju, napisao više knjiga na temu stanja zdravlja, bio žrtva zloupotrebe medicine i napada na zdravlje, zbog toga bio proganjan.
 
Rešenjem Višeg suda u Beogradu broj 82/10 od 14.12.2012, sam oglašen žrtvom zloupotrebe medicine zbog verbalnog delikta, u vremenskom periodu od 1972 do dana donošenja rešenja.
 
Dokaz: Rešenje Višeg suda u Beogradu broj 82/10 od 14.12.2012.
 
Zato što sam na smišljeno uništavanje zdravlja i nataliteta nacije ukazivao uporno još sredinom 1970-ih godina , sam bio po kazni smešten u ludnicu i proglašen neuračunljivim. Dokaz je moja knjiga  „Kaznena psihijatrija-ko je ovde lud”, izdavač  Vedes Beograd, 2005.godine.
 
Dobar deo moga života, od 1970-ih godina  do danas je ispunjen neprestanim borbama dz sačuvam lično  zdravlje, i mojih bliskih , i da privučem pažnju na kopnjenje  zdravlja građana Srbije. Ja se dan danas borim da preživim i optužujem iste one vinovnike od pre 1999.godine, koji iz dana u dana nasrću na  moje zdravlje, što je TIHO UBISTVO.
 
Slično je sa većinom građana Srbije koja ubrzano nestaje.
 
Kakve to veze ima sa NATO bombama?.
 
Dokazi, Linkovi šest tomova moje autobiografske knjige, u kojima su priložene  hiljade dokumentovanih zvaničnih , i drugih, dokaza o narastajućoj zdravstvenoj katastrofi, mnogo pre 1999.godine: :
 
Saga o .. ićima Tom 1, VISKI, VOTKA, Šljivovica  1940-1953.
 
Saga o ...ićima, Tom 2, BEOGRADSKA KOŠAVA, 1953-1965.
 
Saga o ... ićima Tom 3, ROMAN O BRISELU 1965-1978.
 
Saga o ... ićima Tom 4, ZAVERA JUGOSLAVIJE PROTIV JUGOSLAVIJE, 1979-1992.godine.
 
Saga o ...ićima Tom 5, PUZZLE-ISCELJENJE DUŠA BALKANSKIH NARODA, 1993-2004.godine.
 
Saga o .... ićima  Tom 6 , PIJANAC KRIVE DRINE,Očekujući svetlost sa nekih dalekih zvezda, 2005-2017. godine.
 
U Srbiji se stvara vrlo mučna atmosfera i širi paničan strah, iz različitih izvora iz zemlje i spolja, umnožavaju se tvrdnje da je tlo u bivšoj SR Jugoslaviji zbog bombardovanja sa osiromašenim uranijumom  trajno zagađeno otrovnim materijama sledećih hiljadu godina, Tvrde da će naredne generacije koje žive na bombardovanom tlu, patiti od kancerogenih oboljenja, leukemije, da će biti povećan broj spontanih pobačaja i deformiteta novorođenčadi Prema ovim izvorima više toksičnog radio-aktivnog materijala je bačeno na Srbiju nego li na Hirošimu.
 
Besmislica je tvrditi da bačene NATO bombe sadrže uranijum koji će delovati hiljadu godina, jer oni koji su bacali te bombe su racionalni, niko živi ne zna šta će se ovde dešavati, ni kroz sto godina, a kamoli kroz hiljadu godina ,ko će ovde biti tada. Prema izjavi A. Vučića i drugih državnika, u Srbiju dolaze sve više stranci, niču na svakom koraku hoteli, dolaze i svetski moćnici, i  Amerikanci, njih će biti sve više. Nova Američka ambasada je sagrađena u najbombardovanijem delu Beograda, u bliskoj  vazdušnoj distanci sa brdom Straževica, najbombardovanijm delom Beograda, Policijskom akademijom, Bolnicom  Dragiša Mišović.
 
Na Kosovo je bačeno daleko više NATO bombi nego li na Srbiju?
 
Ne dozvoljavamo da danas stvarni  vinovnici zdravstvene katastrofe  obmanjuju javnost i lekare. To je krajnje amoralno i uvreda svih nas koji smo se borili, to je ponižavanje cele nacije, enormnog broja obolelih, takoreći u Srbiji je malo porodica u kojoj nema ili nije bilo obolelih od kancera i drugih bolesti  još pre 1999.godine.
 
To je lešinarska trgovina sa mrtvim dušama i grobovima .Srbija oblepljena čituljama, nestaje, smanjuje se iz godine u godinu odavno, pre 1999.godine...
 
Činjenice žele da  krivotvore vinovnici, da prikriju svoju odgovornost pred uspaničenim narodom Srbije. I da krivicu sa sebe prebace na druge. Zna se koji su uzroci kataklizme nacionalnog zdravlja, ko ih je proizveo, kako i zašto, i ko je obespomoćio narod da tako sačuva STATUS QUO, ko i kako  se ućario  tranzicijom. Ruiniran i obespomoćen narod se ne može suprotstaviti enormnim bogatašima: DA MOGU BEZ OTPORA PRIVATIZOVATI ZA BAGATELU, DA PLJAČKAJU  NEMOĆNE GRAĐANE, DA SPREČE ONE KOJI  IH MOGU TUŽITI  ZA NEDELA, DA ONEMOGUĆE RESTITUCIJU, REHABILITACIJU, LUSTRACIJU, DA SPREČE SNAŽAN OTPOR. DA SAČUVAJU ZAUVEK status quo.
 
Njima odgovara obespomoćen narod da od Srbije zauvek  naprave slepo crevo Evrope, carstvo korupcije i pljačkaške nekrofilije.
 
Ono što je najtragičnije je poruka koju ovako šalju ostarelom i obeshrabrenom narodu Srbije: još hiljadu godina ćete oboljevati i umirati kao zamorčići, rađaćete decu bez očiju, sinovi će vam biti sterilni i impotentni. Tajkuni nam prete. Na delu je sejanje defetizma, zastrašivanje, ubijanje nade. Da prihvate jaram zauvek.
 
Znači, tajkuni imaju nameru da nastave genocidna dejstva započeta već nekoliko decenija unazad, da tako pljačkaši zauvek upropašćavaju ovu jadnu zemlju i da njen narod zbrišu.
 
To bi bio rekvijem za Srbiju i Srbe.
 
Sprečimo one koji mute, u mutnom se lovi. Njih ne interesuje sudbina miliona nego njihove `` firmice``, i da im se niko ne može   suprotstaviti.
 
 Još nešto najtragičnije. Geo-okruženje želi da Srbima preko potplaćenih ili neznalica u Srbiji, preko ``mudrih naučnika i njihovih lešinarskih skupova``, podmetne kukavičje jaje večite zavade sa moćnima, i anti semitizma. Da   tako Srbe zauvek izoluje i osami. da ih OTPIŠE i DEFINITIVNO I BESPOVRATNO BACI U KORPU ZA OTPATKE.
 
 A oni im se ulizuju.
 
Ta propast se može izbeći zasigurno, ali ne guranjem prsta u oči svemoćnima, nego mudrom i učtivom diplomatijom. Koga je mititi nije ga  ljutiti.
 
Kako ih pridobiti da nas spasu?
 
Budući da se zna da je Amerika najjača sila na planeti, i da će takva biti i u budućnosti ( naivni su oni koji misle da je Amerika  u nokdaunu), prema njoj se treba ponašati diplomatski i sa taktom, ne gurati prst u oči. Veliki i bogati Japan,  koji je pretrpeo užasne posledice po zdravlje od atomskih bombi, se oduvek prema Americi odnosio sa dužnim  poštovanjem i uvažavanjem, sa rafiniranom diplomatskom učtivošću. Vreme je pokazalo da je to bilo najmudrije rešenje. Mržnja se mržnjom ne gasi, nego povećava.
 
Nažalost, snage zlobe i  mržnje prema Srbima, u svetu, i unutar Srbije, naročito u bliskom geo-okruženju, guraju ozlojeđenu i silovanu iznurenu i razjedinjenu Srbiju u suprotnom smeru, u nastavljanje konfrontacija, umesto mudre diplomatije.
 
 Da tako Srbe opet osame u sledećim godinama, ili decenijama? Kao što su po savetu Vatikanskih koncila katoličkim biskupima na Balkanu, učinili sa Slobodanom Miloševićem i SKJ 1980-ih i 1990-ih godina, da bi se lako otcepili.
 
Danas se vodi odlučna borba da se svet svrsta u dva tabora: POBEDNICI i ONI KOJI TO NISU. Srbiji  je mesto u Pobednicima.  A nju smušenu i ozlojeđenu, zlobnici i mrzitelji,  guraju protiv Pobednika, a da se oni uližu i sebe izvuku iz blata Gubitnika.
 
Na našoj strani su ne samo pravičnost  i pravda, nego i ISTINA i ARGUMENTI. Tako je uvek bilo kroz istoriju, tako će i biti ,ISTINA NA KRAJU IZAĐE NA VIDELO. I sa našim Kosovom.
 
Ima simptoma da se na planeti nešto kolosalno kuva . Donald Tramp, je u pravu kada kaže `` Srbi su naši prijatelji``.  Natanijahu: ``Srbi i Jevreji su prijatelji od Rimskog doba``.
 
`` Našu sudbinu ne određuju postupci drugih, nego više kako na te postupke reagujemo``-dr. Meri Ruvart. Lepa reč i gvozdena vrata otvara.
 
Ako budemo diplomatični  i razumni, neće biti uslovljavanja Rusijom i Kosovom. Biće kako nama odgovara. Izgleda da dolazi makoliko stidljivo,  čas osvešćenja,  da se naš narod spašava.
 
Mi ovu šansu treba da iskoristimo, potrebna je velika mudrost.Uzmimo svoju sudbinu u svoje ruke. Budimo razumni i ljubazni.
 
Prosvetimo narod, ako mrziteljske emocije ustupe mesto razumu, i podršci kroz možda učtivo i diskretno, iskazano pridruživanje Pobednicima, ne zanosimo se,  i Rusija i Kina, Iran, Sirija, Venecuela, svi oni iz potaje, vidljivo ili diskretno, zagovaraju mudru diplomatiju pomirenja i saradnje, učtive diplomatije, (a nas iznurene neki zlobnici guraju da budemo `` Srbi hrabri momci, prkosni i ponosni``) - nećemo biti gubitnici ni poniženi, poraženi. Nego će Srbija tako uzimajući svoju sudbinu  u svoje ruke, sebi obezbediti BUDUĆNOST, PROSPER ITET, SLAVU I PONOS, i mesto Srbije koje joj pripada među narodima i državama planete.
 
Našom mudrom politikom mogu biti I VUCI SITI  I OVCE NA BROJU. I TOROVI, i BROJ  STANOVNIKA  i DEMOGRAFIJA, I KOSOVO, i ODNOS SA BRATSKOM RUSIJOM. Sa Rusijom ostajemo bliski, ne damo Kosovo.
 
Ako kormilo Srbije ne uzmu u ruke pragmatični eksperti, Srbija će opet u godinama i decenijama koje nailaze ``razgneviti Bogove`` i biti postvarena  u neprijatelja, žrtvenog jarca, strašilo, u učionicu za podučavanje nezrelih naroda, satanizovan narod bez budućnosti, pretvaran u sveopšteg krivca-žrtvenog jarca `` Srbi jaki momci``.
 
A na sreću enormnih tranzicionih bogataša, genocidnih nekrofila i zluradih zlobnika iz geo-okruženja.
 
Nova nezamisliva SRPSKA TRAGEDIJA.
 
Mi ovu šansu treba da iskoristimo, potrebna je velika mudrost. BITI ILI NE BITI!
 
 
 
Predlozi:
 
I
 
Oformiti KOMISIJU EKSPERATA sastavljenu od predstavnika iz Srbije, Amerike, Rusije, OUN i Svetske zdravstvene organizacije, pored lekara i zdravstvenih radnika, sociologa i politikologa,  političara, treba uključiti naučne radnike matematičare i statističare. Ova Komisijabi bi trebala:
 
1.Proučiti trend rasta inkriminisanh oboljenja od 1972 do danas, ustanoviti da li postoji statistički značajna korelacija između rasta oboljenja do 1999.godine u poređenju sa onim od 1999.godine do danas
 
2. ustanoviti toksičnost bačenih bombi.
 
3.u međuvremenu se učtivo obratiti SAD  i mećunarodnoj zajednici da pomognu Srbiji  da precizno locira i ukloni bačeni uranijum i radio-aktivni otpad, i da vinovnik isporuči razumnu naknadu štete.
 
4. Sprovesti naučno  istraživanje da se oktkriju uzroci nacionalne zdravstvene kataklizme, i prepišu MERE.
 
II
 
Izaći pred Ameriku i  Rusiju i reći im: GOSPODO, NAŠ NAR OD NESTAJE, RECITE NAM ŠTA DA SRBIJA UČINI DA  NJEN NAROD  NE BUDE  ZBRISAN?
24 jul 2024